Jesień to czas zbioru plonów, a wśród nich również wykopki. Przypominając skąd bierzemy pyszne warzywo 19 października obchodziliśmy Dzień pieczonego ziemniaka przygotowany przez panie: Annę Sobolewską, Annę Kusyk i Dorotę Misztal. Udział w "świętowaniu" wzięli uczniowie klas I-III.
Najpierw, posługując się nowymi technikami plastycznymi wykonaliśmy jesienne plakaty. Następnie wyszliśmy na boisko aby tam, przy blasku ogniska odśpiewać piosenkę na cześć Święta pieczonego ziemniaka. Zabawialiśmy się w poszukiwaczy skarbów - bulw, żeby później zamienić je w przeróżne postacie z naszej wyobraźni. Nie zabrakło zabaw ruchowych i wyścigów z ziemniakami w roli głównej. Na zakończenie wszyscy skosztowali pieczonych kartofelków, których smak przypomniał nam, że czas wykopek dobiega końca.
Nasze miny mówiły same za siebie - było pysznie!
{gallery}dorotam/ziemniak{/gallery}