Przedszkolaki z oddziału przedszkolnego wykonały już ostatnie zadanie z programu „Dzieci gotują”.
Zadaniem tym był koktajl z bananów, jabłek, gruszek, pomarańczy z dodatkiem wspierającej odporność kurkumy.
Kurkuma jest niezwykle bogatym źródłem witamin i składników mineralnych. Suszone i zmielone kłącze kurkumy zawiera witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy i witamina B6. Ponadto dodając kurkumę do potraw, dostarczamy organizmowi witamin E i K. Składniki mineralne, które wchodzą w skład kurkumy to wapń, żelazo, magnez, potas, fosfor, sód i cynk.
Dziękujemy rodzicom dzieci z oddziału przedszkolnego za owocną, całoroczną współpracę.
Mamy nadzieję, że przedszkolaki zdobytą w programie wiedzę kulinarną wykorzystają w życiu.
{gallery}dorotam/22.23/got{/gallery}